Stress Release Yoga

Stress Release Yoga

Stress Release Yoga Traject

Dit is een traject bestemd voor mensen op de werkvloer die behoefte hebben aan bewust te ontspannen en los te laten en te leren luisteren naar hun lichaam. Skills die hard nodig zijn in deze tijd. Om mentale rust te behouden, een burn-out te voorkomen en te leren vanuit vrijheid en inspiratie te werken en te leven in plaats vanuit angst en begrenzing.

Het traject bestaat uit acht yogasessies van twee uur. In de sessies wordt aandacht besteed aan:

  • Vormen van meditatie ter ondersteuning van focus en ontspanning
  • Yoga houdingen die inzicht geven in spanningspatronen en helpen spanning en stress los te laten
  • Yoga houdingen die het zelfgenezend vermogen van het lichaam activeren, het immuunstelsel versterken, soepelheid in gewrichten en spieren versterken en stabiliserend op bekken, schouders en nek werken
  • Pranayama’s of ademhalingsmethodieken die ontspannen, opladen en helderheid brengen
  • Yoga Nidra, een vorm van geleide diepe ontspanning waarin delta golven in de hersenen worden opgewekt die normaal alleen gemeten worden in de diepste slaap. Na afloop voel je je verfrist, vitaal en vol energie

Stress Release Yoga workshop

Een eenmalige workshop van twee uur waarin met behulp van verschillende vormen van Yoga en meditatie het principe van bewust ontspannen, loslaten en opladen wordt ervaren en toegelicht.

Er wordt gewerkt met Restorative Yoga; een vorm van yoga waarin het lichaam leert te ontspannen, los te laten en op te laden. Ook komt in het kort het principe van meditatie en mindfulness aan de orde. De workshop wordt afgesloten met een Yoga nidra sessie, een vorm van geleide diepe ontspanning die ervoor zorgt dat je je na afloop verfrist, vitaal en vol energie voelt. Deze workshop kan als introductie dienen voor het Stress Release Yoga Traject maar staat ook op zich zelf.

Fleur Smelt www.fleursmelt.nl hoi