Burn out & Reïntegratie

Burn out & Reïntegratie

Een burn-out is het punt waarop ons lichaam aangeeft: ‘Nu is het klaar, de koek is op’. Het is een  heftig signaal dat ons lichaam ons geeft. En een heftig traject om doorheen te gaan. Maar uiteindelijk is een burn-out een ingrijpende interventie van ons lichaam en blijkt het behulpzaam te zijn. Hoe moeilijk dat ook te zien is op het moment dat we er in zitten.

Een burn-out kan voorkomen worden, maar als het eenmaal zo ver is, is het onvermijdelijk dat je ruim de tijd neemt voor herstel én voor een grondige reset. Hoopgevend is dat een burn-out niet meer terug hoeft te komen als de boodschap is aangekomen en het onderliggende mechanisme is doorgrond en losgelaten. Ik kan je hierbij helpen.

Mijn begeleiding bij burn-out en reïntegratie bestaat uit:

  • Verkrijgen van inzicht in het mechanisme/patroon dat ten grondslag ligt aan de burn-out (hierbij maak ik o.a. gebruik van PRI, Past Reality Integration).
  • Begeleiding bij het leren doseren van inspanning en het creëren van ontspanning.
  • Aanwezig leren zijn in het moment en het ontwikkelen van een ondersteunende houding naar jezelf.
  • Ontwikkelen van nieuwe gedrag.
  • Verkrijgen van een visie op manier van werken/functioneren die passend is.
  • Begeleiden van reïntegratie en implementeren van inzichten en nieuw gedrag
  • Indien nodig; begeleiding bij het vinden/creëren van passend werk.

Een traject bestaat uit maximaal 12 sessies. Bij de aanvang van het traject maken we een afspraak over het aantal sessies. Een sessie duurt 1.15 uur. Kosten per sessie zijn 75 euro incl. BTW. Bij vergoeding door de werkgever* zijn de kosten 100 euro excl. BTW.

* Vaak reserveert je werkgever een budget voor ontwikkeling van personeel. Als werknemer kun je aanspraak maken op dit ontwikkelbudget en dit besteden aan coaching, training of opleiding. Vraag je werkgever of hij/zij wil investeren in je groei en ontwikkeling of reïntegratie bij burn out of overspannenheid. Wanneer de werkgever bereid is de kosten te betalen, stel ik na het eerste gesprek in overleg met jou en je werkgever een offerte op voor de werkgever en zullen de kosten direct aan de werkgever in rekening gebracht worden.

 

Fleur Smelt www.fleursmelt.nl hoi