Restorative Yoga

Restorative Yoga

Restorative Yoga

Restorative Yoga is een rustige, meditatieve vorm van yoga die gericht is op ontspanning, waarbij je volledig ondersteund een yogahouding doet. Deze vorm van yoga is voor iedereen geschikt. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, weer wilt opladen, een blessure op fysieke beperking hebt, op leeftijd bent of herstellend bent van een operatie of chemokuur.

Deze zachte manier van yoga herstelt het contact met je lichaam en helpt je weer vertrouwen te krijgen in je lichaam.  Doel is om zonder (in)spanning de yogahouding op je in te laten werken. Door de zachte benadering en de fysieke ondersteuning in de houdingen kunnen chronische spanningspatronen opgemerkt en geleidelijk losgelaten worden.

De oefeningen werken diep door in ons zenuwstelsel. Het para sympathische zenuwstelsel, dat het zelf genezend vermogen van ons lichaam regelt, wordt geactiveerd, de bloeddruk daalt, de hormoonhuishouding komt in balans en de werking van het immuunsysteem wordt geactiveerd.

Ook brengt deze vorm van yoga meer soepelheid in de spieren en de gewrichten, wordt de wervelkolom gecorrigeerd, de lage en hoge rugspieren versterkt en werkt het stabiliserend op bekken, schouders en nek.

Restorative yoga voedtt je in het vermogen van aandacht en brengt zelfinzicht en bewustwording. Het helpt je op een vriendelijke manier om je aandacht naar binnen te richten en de rust die zich daar bevindt weer terug te vinden. Je (her) ontdekt ruimte van waaruit je weer keuzes kun maken. Met een regelmatige beoefening van Restorative Yoga bouw je een relatie op met die stilte waardoor je hier steeds makkelijker naar kan terug keren.

Een restorative yogales bestaat uit een beperkt aantal houdingen. De meeste houdingen zijn gebaseerd op de Iyengar Yoga. Ook wordt in de restorative yoga gebruik gemaakt van oefeningen uit de Critical Alignment Yoga. Er wordt gebruik gemaakt van props zoals bolsters, kussens, blokken en dekens om makkelijker in de houding te komen.

Een les duurt 75 minuten, begint met een meditatie en eindigt met een diepe ontspanning.

Locatie: Innerwork, een prachtige Yogaschool in Huis ter Kleef in de kweektuinen in Haarlem

Adres: Kleverlaan 9, 2023 JC Haarlem

Wanneer: Iedere maandagavond van 20.30 uur tot 21.45 uur en vrijdagochtend van 10.30 uur tot 11.45 uur.

Fleur Smelt www.fleursmelt.nl hoi