Hoog-gevoeligheid
Graag begeleid ik je bij het omgaan met hooggevoeligheid in je leven en werk. Ongeveer één op de vijf mensen is hooggevoelig of hoogsensitief (HSP). Het is een kwaliteit die voor jezelf, voor je omgeving en de maatschappij van belang is. Maar vaak wordt het niet zo ervaren. En hebben we er vooral last van. We voelen ons eenzaam en anders. En we hebben het gevoel het niet allemaal aan te kunnen, zwak te zijn en niet te voldoen aan de verwachtingen van de maatschappij. Dit leidt tot een negatief zelfbeeld en heeft als gevolg dat veel hoogsensitieve mensen ofwel een teruggetrokken leven leiden of zich zo goed mogelijk aanpassen aan de gangbare normen. Dit aanpassen is zwaar en kan leiden tot een burn-out of overspannenheid. In beide gevallen betekent het dat je niet in staat bent om je op je eigen manier uit te drukken in het leven en jouw specifieke kwaliteiten en gaven aan te bieden.
Vanuit mijn ervaring met hooggevoeligheid begeleid ik je op een liefdevolle en praktische manier bij het omzetten van de lasten die je ervaart tot kwaliteiten die je in kan zetten in je werk en leven.
In de begeleiding wordt een brug geslagen tussen therapie en spiritualiteit. Dit betekent dat we kijken naar de totale mens en dat we werken met zowel persoonsgerichte therapievormen (die gericht zijn op het versterken van je identiteit) als met Zijns-gerichte methoden (die meer gericht zijn op het ervaren van je wezenlijke aard, je ‘zijn’)
Doel van het traject is:
- het verkrijgen van nieuwe inzichten over jezelf en je functioneren
- het transformeren van beperkende overtuigingen
- bewustwording van je lichaam en je eigen identiteit.
- vermindering van de lasten die je ervaart
- ontstaan van ruimte om vermogens en kwaliteiten in werk en leven in te zetten
Dit betekent dat na het volgen van dit traject, je in staat bent om deel te nemen aan het dagelijks bestaan op een manier, die bij je past en die bevredigend en effectief is. En dat je je thuis voelt in het leven.
De leergang bestaat in principe uit acht tot tien sessies.