Individuele Transformatieve Yoga

Individuele Transformatieve Yoga

Transformatieve Yoga is een subtiele vorm van Hatha yoga waarbij de nadruk ligt op bewustwording en op transformatie van ons denken en voelen van angst naar liefde. Er wordt veel aandacht besteed aan de opbouw van de houdingen (asana’s). Deze vorm van yoga gebruik ik bij voorkeur in individuele yoga sessies.

De houdingen zijn intens en worden met aandacht uitgevoerd. Houdingen worden gecorrigeerd en begeleid. Uitleg over de werking van de houdingen en met welk energiecentrum (chakra) de houdingen verbonden zijn is onderdeel van de les. Er is veel persoonlijke aandacht en begeleiding. Het gaat bij deze vorm van yoga niet om het uiterlijke resultaat maar om het naar binnen keren en om bewustwording.

Transformatieve yoga is een combinatie van yoga asana’s (lichaamshoudingen), meditatie, ademhaling en ontspanning.

Omdat we de tijd nemen voor de houdingen komen gevoelens en gedachten omhoog. Door deze er te laten zijn kunnen we ze onderzoeken. Gevoelens en gedachten die gebaseerd zijn op angst en pijn komen voort uit het idee afgescheiden te zijn van de wereld en anderen. Als je dit inziet heb je de kans om te kiezen voor een andere manier van kijken, namelijk vanuit liefde of eenheid. Oude gedachtenpatronen lossen op en transformeren. Er ontstaat ruimte voor nieuwe mogelijkheden. Transformatieve Yoga is onder andere gebaseerd op de leringen van ‘Een cursus in wonderen’.

Voor kosten van deze sessies zie onder Tarieven. Indien gewenst en mogelijk geef ik deze sessies bij je thuis.

Fleur Smelt www.fleursmelt.nl hoi