Over mij

Over mij

Mijn leven is een zoektocht geweest. Een zoektocht op het gebied van werk, zingeving en onze werkelijke aard. Ik heb na mijn studie Nederlands Recht tien jaar juridisch werk gedaan. In mijn werk was ik eigenlijk altijd bezig met mensen en processen. Al tijdens het eerste jaar van mijn studie kwam ik in aanraking met spirituele en filosofische stromingen en heb ik mijn eerste stappen op het pad van zelfonderzoek en spiritualiteit gezet.

Zo rond mijn 32e, na de geboorte van mijn tweede dochter, ben ik mij gaan omscholen in het begeleiden van mensen en processen en heb ik de driejarige opleiding tot trainer/coach bij het ITIP gevolgd en meerdere andere trainingen en opleidingen.

Na gewerkt te hebben voor een aantal instellingen en projecten (zie cv) ben ik in 2006 mijn eigen praktijk als loopbaan- en studie-(keuze) begeleider begonnen.

Inmiddels was via een achteringang Een cursus in wonderen op mijn pad gekomen, een radicaal non-dualistisch spiritueel pad en een zelfstudiesysteem dat eeuwenoude wijsheden combineert met diepgaande beginselen uit de psychologie. Na enig tegenstribbelen werd mij duidelijk dat dit mijn spirituele pad is en ben ik dagelijks bezig met het lezen en toepassen van de beginselen uit de Cursus. In dit kader heb ik een serie interviews gemaakt met de titel ‘Drops of Insight’, waarin ik spreek met leraren en mensen die mij en hopelijk ook anderen inspireren op het pad.

In 2008 heb ik de opleiding tot HSP (High Sensitive Person)- begeleider gevolgd bij het EszenzZ Centre in Amsterdam en heb ik mij bij dit centrum aangesloten. Sindsdien begeleid ik veel mensen die hooggevoelig (en/of hoogbegaafd) zijn.

Ongeveer in dezelfde periode ben ik begonnen met het schrijven van interviews. Weer later zijn daar de videoportretten bijgekomen. Beide zijn een prachtig middel om te ontdekken wat ons werkelijk drijft, waar onze dromen en ambities liggen en wat de weg is die wij te gaan hebben in het leven.

In 2010 is Yoga op mijn pad gekomen. Het lichaam als ingang naar thuiskomen bij je Zelf was mij onbekend maar voelde heel vertrouwd. In een tijd van stress en verandering hielp het beoefenen van Yoga mij om iedere keer weer naar binnen te gaan en terug te keren naar stilte. Een paar jaar later heb ik de driejarige opleiding tot Transformatief yogadocent gevolgd. Inmiddels geef ik meerdere soorten yoga. In mijn lessen zijn de houdingen nooit een doel op zich maar een middel om in je lichaam te komen en contact te krijgen met wat er speelt.

Door al mijn activiteiten loopt mijn eigen zoektocht als rode draad. Een zoektocht die mij veel gebracht heeft: het inzicht dat we altijd al thuis ZIJN en dat we alleen dan vrijheid ervaren als we het leven aangaan, als we JA zeggen. Ik ben nog steeds lerende en op weg. En doe niets liever dan mijn kennis en ervaring te delen.


Curriculum Vitae

Fleur Smelt www.fleursmelt.nl hoi